GT World Brands Hatch: zege voor Dries Vanthoor en Charles Weerts in race 1

Dries Vanthoor en Charles Weerts begonnen met een zege aan het nieuwe seizoen van de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Na prachtige teamwerk zag hun Team WRT BMW M4 GT3 als eerste de finishvlag, gevolgd door de van pole gestarte Emil Frey Ferrari van Green-Lappalainen. De Winward Racing Team Mercedes-AMG GT3 van Engel-Auer werd derde.

(Foto: © SRO)

Dries Vanthoor startte vanaf plaats drie en nam na minder dan tien minuten racen de tweede positie over van Mattia Drudi. Ben Green reed met zijn Emil Frey Racing Ferrari aan de leiding. Met nog 34 minuten op de klok kwamen zowel Green als Vanthoor binnen, met een kleine voorsprong van de Ferrari op de BMW. Team WRT maakte de achterstand tijdens de verplichte pitstop goed, en Charles Weerts verliet net voor Konsta Lappalainen de pitlane. De Fin zette druk, maar Weerts hield het hoofd koel.

Nicolas Baert nam over van Drudi en was derde toen hij bij het uitkomen van Stirlings Bend door het gras ging en spectaculair de piepschuimborden wegmaaide. Er bleven grote stukken in de luchtinlaat van de Aston zitten, waardoor Baert de wagen iets later aan de kant diende te zetten en een Full Course Yellow werd gevolgd door een safety car. Weerts nam een prima herstart en bleef aan kop. Toen Matisse Lismont in het grind van Paddock Hill Bend stond, volgde een nieuwe neutralisatie. Weerts voerde, met nog een ronde te gaan, opnieuw een uitstekende herstart uit.

Voor Maximilian Götz en Jules Gounon verliep de eerste race niet zoals gehoopt. Hun Mercedes van Boutsen VDS kende een technisch probleem tijdens de opwarmronde waardoor ze de race niet konden aanvatten. De andere wagen van Boutsen VDS, in handen van Aurélien Panis en César Gazeau, behaalde wel een mooi resultaat met een vijfde plaats algemeen en winst in Silver. Jef Machiels werd met zijn teamgenoot Sean Hudspeth (AF Corse – Ferrari) in deze klasse vierde en twaalfde algemeen, net voor het duo Gilles Magnus-Paul Evrard (Saintéloc Racing – Audi), dat derde werd in Gold.

Valentino Rossi en Maxime Martin kwamen als zevende over de finish, maar een penalty van vijf seconden voor een te hoge snelheid in de pitlane deed de #46 Team WRT BMW terugvallen naar de vijftiende plaats.

De tweede wedstrijd van het weekend vindt om 17u00 Belgische tijd plaats.