FIA WEC Le Mans: veel entertainment en een druk raceprogramma

Het is nog een grote maand wachten vooraleer de vierde FIA WEC-manche in Le Mans wordt verreden, maar het belooft nu al een topeditie te worden. Vooral de verschillende fanzones en het drukke raceprogramma moeten voor een topweek zorgen.

Foto’s: Le Mans

Met vijf fanzones voor jong en oud is er voor de toeschouwers keuze genoeg. Met de verschillende eetgelegenheden, grote schermen, activiteiten en de altijd populaire simulators hoopt de organisatie veel volk te lokken. Daarnaast is er de mogelijkheid om samen met de teams in het constructeursdorp verschillende activiteiten uit te oefenen. Tot slot biedt het waterstofdorp de nieuwste technologieën van de autosport aan.

Druk raceprogramma

Na de handtekeningensessie en de pit-walk op dinsdag 11 juni komen de wagens op woensdag voor het eerst in actie met de vrije trainingen. Op donderdagavond staat de Hyperpole-sessie op het programma, waarbij 24 deelnemers tegen elkaar strijden in een test van pure snelheid.

Vrijdag is een speciale dag voor de toeschouwers, want om 15u00 is er een mogelijkheid om het circuit te betreden. Daarnaast vindt nog een speciale ceremonie voor de vrijwilligers plaats, terwijl een concert op het circuit de dag zal afsluiten.

Op zaterdag start om 16u00 de officiële 24 Uur van Le Mans, maar voor de aanloop vinden al enkele ondersteunende races plaats. Terwijl de hoofdrace bezig is, kunnen de toeschouwers de Centenary Show bewonderen, die de geschiedenis van het iconische circuit zal nabootsen. Om zondag 16u00 kennen we de winnaar van de 24 Uur van Le Mans.