VAS: Monteberg Rally met indrukwekkende deelnemerslijst

De “Monteberg” werd vorig seizoen de allereerste zege van Jos Verstappen in de rallywereld. Deze 52ste editie mag organisator Superstage een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen en wordt de Bernard Degroote Monteberg Rally. Voor Superstage wordt het tevens ook een eerbetoon aan de onlangs overleden Patrick Dumortier, trouwe medewerker bij de club en de wedstrijd, maar ook bij de Ypres Rally en diverse wedstrijden binnen het BK Rally en VAS.

(persbericht)

De inschrijvingen voor deze Monteberg gingen open op 6 maart en de (figuurlijke) telefoon stond ondertussen niet stil. Al 157 wagens schreven zich in voor deze editie. Blikvangers worden Niels Reynvoet, op moment van schrijven leider van het Belgische rallykampioenschap, bijgestaan door Kris D’Alleine op de Skoda Fabia R5 van Pieter Tsjoen Racing! Hij zal echter stevige tegenstand krijgen van o.a. Davy Vanneste met de Hyundai i20 en uiteraard van Vincent Verschueren en de Citroën C3. En dan zijn er nog Kurt Boone (met de Ford Fiesta Rally2), oude bekende Erik Moree (Skoda Fabia R5) en de Britten Richard Weatherley (Citroën C3 Rally2) en Richard Weaver (Ford Fiesta R5). Gunther Monnens (Porsche GT3) kan, afhankelijk van de weersomstandigheden een mogelijke hoofdrol spelen, evenals Bjorn Syx met de Citroën C3. Melissa Debackere komt zich dan weer amuseren met de Porsche GT3. Ook binnen het Historic luik zal er volop strijd zijn met Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3 E30) die zal te maken krijgen met Paul Lietaer en de Opel Ascona 400 en Nick Toorre met de Ford Sierra. Patrick Lievens brengt dan weer zijn BMW M3 E30 mee en mag zeker niet worden afgeschreven!

Actie is er zondag 5 mei op de gebruikelijke proeven van de Monteberg en Busseboom, maar er is dit jaar ook Wijtschate, die de Dikkebus-proef vervangt. De service, die is er opnieuw op de Sappenleen Industriezone, aan de ring rond Poperinge, maar de finish wordt gehouden op de gezellige Grote Markt van Poperinge.