De autosport dit weekend: veel afspraken tijdens eerste weekend van mei

Voor het eerste weekend van mei staan er ook best weer wat afspraken op de planning. Na een week zonder race werkt de Formule 1 de zesde manche van het seizoen in Miami af. Daarnaast staan ook mooie binnenlandse afspraken op de planning.

Foto: © vdhlaura.be

In Spa-Francorchamps zijn zowel de Belcar Sprint als de Fun Cup aanwezig. Voor de Belcar Sprint wordt het de tweede manche van het seizoen, terwijl de Fun Cup de derde wedstrijd van het seizoen zal afwerken. Nog in ons land vindt in en om Poperinge de VAS Monterberg Rally plaats, terwijl rond de regio Vresse-sur-Semois het Ardennes Rallye Festival wordt verreden.

In het buitenland rijden de ELMS en de Le Mans Cup de tweede manche van het seizoen in Le Castellet. De GT World Sprint trekt komend weekend dan weer naar Brands Hatch voor de start van het nieuwe seizoen, terwijl de Super GT in Fuji zal rijden, met onder meer Bertrand Baguette. Het FIA ERC is aan de tweede rally van het kampioenschap toe en dat in Gran Canaria, terwijl de NASCAR in Kansas de twaalfde manche van het seizoen zal rijden.