BRC Wallonie: reactie van winnaar Niels Reynvoet

Niels Reynvoet startte op zondag op de zesde plaats in het algemene klassement maar kon toch op een fantastische manier de rallye de Wallonie winnen. Dankzij een juiste bandenkeuze op de laatste klassementsproef maakte de Oost-Vlaming het verschil met de concurrentie. Voor Reynvoet was het zijn tweede BRC-overwinning op een rij, en daar was hij zeer tevreden mee.

Ons doel was om het podium te halen, en dat is gelukt”, vertelt Reynvoet. “Alle toppers stonden aan de start, dus de concurrentie was zeer groot. We wilden vooral geen fouten maken, zoals we vorig jaar op de laatste klassementsproef jammer genoeg wel deden.

Door de wisselende weersomstandigheden was het voor de rijders een moeilijke taak om de juiste bandenkeuze te maken. “Zaterdag maakten we de foute bandenkeuze”, deelt Reynvoet mee. “Daarnaast maakten de andere rijders enkele fouten, waarmee we toch nog op een goede uitgangspositie stonden om de zondag te beginnen. Na de opgaves van Verstappen en Fernémont hadden we een strijd met drie rijders en door de juiste bandenkeuze in de laatste lus kon ik de rally winnen. Ik ben tevreden dat we een foutloze rally reden en de leiding in het BRC-klassement kunnen houden.

De volgende wedstrijd voor Reynvoet is volgende week met de Monteberg rally, om daarna de volgende BRC-manche in Bocholt af te werken.