In een notendop: GT Cup – GT Open – DTM – British GT

  • GT Open Portimao – In de tweede race van het openingsweekend van de International GT Open was de zege voor het Getspeed Mercedes-duo Grenier-Al Faisal. Het hele podium werd overigens door Mercedes ingenomen, met Baumann-Pitamber op twee en Menchaca-Sibert op drie. Laurent De Meeus werd zeventiende in Pro-Am. 
  • GT Cup Europe Portimao – Winst op zondag was er voor Q1 Trackracing en het duo Nicolas Saelens-Stienes Longin (Porsche). Hun teamgenoten Xander Przybylak en Lars Zaenen werden vierde, terwijl de winst in de categorie AM ook voor Q1 Trackracing was, met Laurent Vandervelde en Nathan Brauns. Nicolas Vandierendonck moest het met een negende plaats in de klasse stellen. (Foto: GT Cup Open) 
  • DTM Oschersleben – Luca Engstler (Lamborghini – Team Liqui Moly by GRT) scoorde zondag zijn eerste DTM-zege uit zijn carrière na een goed gekozen pitstop tijdens een neutralisatie. Mercedes-rijders Maro Engel en Luca Stolz werden tweede en derde. 
  • British GT Silverstone 500 – Het duo Smalley-Balfe (McLaren) won de Silverstone 500, de voornaamste race van de Britse GT. Dries Vanthoor en Darren Leung (BMW) werden dertiende na een probleem bij het tanken.