Formula E Monaco: eerste podium voor Vandoorne sinds wereldtitel, winst voor Evans

Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) behaalde de overwinning in de achtste wedstrijd van de Formula E in Monaco. Teamgenoot Nick Cassidy werd tweede. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) mocht plaatsnemen op het laatste schavot van het podium. Het was van 2022 geleden dat Vandoorne nog op het podium in de Formula E stond, sterker nog het is de eerste podiumplaats voor DS Penske ooit in Monaco.

Tekst: Peggy Taeymans – Foto: Simon Galloway

Stoffel Vandoorne: “Ik ben eigenlijk een klein beetje teleurgesteld.” We hadden een sterke wagen en kwalificeerden ons erg goed vandaag. Het eerste deel van de race hadden we goed onder controle, maar naar mijn gevoel verloren we de race na het nemen van de tweede attack mode. Als we ons toen tussen beide Jaguar-rijders hadden kunnen plaatsen, zou het een heel andere wedstrijd geweest zijn.

Vandoorne’s teamgenoot Jean Eric Vergne eindigde vierde, de Duitser Pascal Wehrlein (TAG HEURER Porsche Formula E Team) vijfde. Huidig wereldkampioen Jake Dennis (Andretti Formula E) finishte op de twintigste plaats.

De stand in het FIA Formula E kampioenschap ziet er als volgt uit: Pascal Wehrlein blijft leider met 102 punten. Nick Cassidy is momenteel tweede met 95 punten gevolgd door Jake Dennis met 89 punten. Stoffel Vandoorne staat na Monaco op de negende plaats in het kampioenschap met 37 punten.

De volgende races vinden plaats in Berlijn en dat op 11 en 12 mei.