MotoGP Jerez: Martin wint sprintrace

Marc Marquez (Gresini Ducati) leek terug in grootse vorm nadat hij eerder vandaag de pole pakte voor de MotoGP sprintrace in Jerez. Maar uiteindelijk was het Jorge Martin (Prima Pramac Racing) die zijn reputatie van sprintkoning hoog hield

foto: ©motogp.com

Marc Marquez leverde een harde strijd met de #89 van Martin. Maar uiteindelijk zou Marquez hervallen in een andere, slechtere gewoonte. De meervoudig kampioen ging tegen het asfalt terwijl hij aan de leiding lag en gaf zo vrije baan voor Jorge Martin. Marquez zou uiteindelijk nog als zesde eindigen. Het liet ook toe aan Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) om de tweede plaats te pakken en we zagen ook legende Daniel Pedrosa (Red Bull KTM) opnieuw op het podium met een derde plaats.

In Moto2 en Moto3 waren er vanmiddag nog de kwalificatieritten. Fermin Aldeguer (Beta Tools SpeedUp) pakte zijn eerste pole van het seizoen in de Moto2 en ziet morgen Albert Arenas (QJMOTOR Gresini) en Jake Dixon (CFMOTO Aspar Team) naast zich op de eerste startrij. Onze landgenoot Barry Baltus (Fieten Olie GP) sleepte een dertiende startplaats uit de brand. In Moto3 was er de tweede opeenvolgende pole van David Alonso (CFMOTO Gaviota Aspar Team).