BRC Wallonie: Jos Verstappen verkleint achterstand op leider Fernémont

In de BRC-rally de Wallonie blijft Adrian Fernémont (Citroën) na acht klassementsproeven de leider, al volgt de Nederlander Jos Verstappen op een klein verschil als tweede. Verstappen kon zijn achterstand tot 3,9 seconden verkleinen op leider Fernémont. Hyundai-rijder Cédric Cherain vervolledigt voorlopig de topdrie.

In de rallye de Wallonie is er geen sprake meer van Stéphane Lefebvre. De Fransman maakte zijn eerste meters in een nieuwe Skoda Fabia RS Rally2, maar door een kapotte versnellingsbak moest Lefebvre opgeven. Met het wegvallen van Lefebvre lag de strijd voor het podium weer volledig open.

Op KP5 reed Jos Verstappen naar zijn eerste scratch. De Nederlander stond na de openingslus 13,7 seconden achter leider Adrian Fernémont en ging in de tweede lus net als Cédric Cherain (Hyundai) in de aanval. Na de snelste tijd van Verstappen op KP5 nam Cherain de scratch op de zesde klassementsproef, waarmee hij naar de derde plaats sprong. Ook op KP7 en KP8 verdeelden Verstappen en Chérain de snelste tijd onder elkaar, maar het was voor beiden voorlopig niet genoeg om de leiding van Adrian Fernémont over te nemen.

Na de tweede lus blijft Fernémont aan de leiding, al volgt Verstappen op 3,9 seconden zeer dichtbij. Hyundai-rijder Cherain staat op tien seconden op de derde plaats, gevolgd door merkgenoot Bastien Rouard. Maxime Potty (Citroën) vervolledigt de topvijf, terwijl BK-leider Niels Reynvoet (Citroën) naar de zesde plaats is teruggezakt.

Om 18u10 beginnen de rijders aan de derde en laatste lus van de eerste dag. Morgen staan er nog negen klassementsproeven op het programma.