JWRC Kroatië: Jürgenson slaat de dubbelslag

In Kroatië stond voor de Junior WRC-rijders de tweede manche van het kampioenschap op het programma. Romet Jürgenson won met een ruime voorsprong de wedstrijd voor Gill Taylor en Norbert Maior, terwijl onze landgenoot Tom Rensonnet door een kapotte radiator moest opgeven. Jürgenson is ook de nieuwe leider in het JWRC-klassement.

Foto: ©WRC

Romet Jürgenson scoorde in de rally van Zweden al 21 punten met zijn tweede plaats en drie scratches, maar met de afwezigheid van de winnaar van Zweden Mille Johansson kon Jürgenson de leiding In Kroatië overnemen. In Kroatië pakte de Est de overwinning en scoorde hij 34 punten. Met zijn dominantie neemt Jürgenson de leiding in het JWRC-klassement over met een voorsprong van 22 punten op Johansson.

Taylor Gill springt met zijn tweede plaats in de rally naar de derde plaats in het klassement. Norbert Maior, die het laatste podiumplaatsje bezette, staat met negentien punten op de vierde plaats.

Onze landgenoot Tom Rensonnet leek op weg naar mooie punten, maar door een kapotte radiator moest onze landgenoot de strijd voor de overwinning opgeven. Rensonnet eindigde op de tiende plaats en reed één keer naar de scratch, waardoor hij twee punten scoorde. In het algemene klassement staat de Belg op achtste plaats.

De volgende wedstrijd is de rally van Sardinië, die begin juni op de kalender staat.