WRC: Martins Sesks in Polen en Letland met Ford Puma Rally1

Martins Sesks maakt in de rally van Polen en de rally van Letland zijn debuut in de Ford Puma Rally1. De Let is momenteel actief in de het European Rally Championship, maar heeft al ervaring bij de JWRC. Ford voegt zo een derde rijder toe in twee wedstrijden.

Foto: ©WRC

“Het is een droom die uitkomt”, vertelt Sesks. “Ik neem al enkele jaren deel aan de rally van Letland, maar het wordt fantastisch om in deze wedstrijd tegen de beste rallyrijders ter wereld te strijden.”

M-Sport Ford koos met Grégoire Munster en Adrien Fourmaux al voor twee jonge rijders dit seizoen, maar met de toevoeging van Martins Sesks in de rally van Polen en de rally van Letland heeft het team er een derde jonge rijder bij. Sesks werd in 2020 de vice-kampioen in de JWRC en rijdt sinds 2022 actief mee in het European Rally Championship.

Voor het eerste evenement krijgt Sesks een niet-hybride Rally1 wagen, vooraleer hij in de rally van Letland een opstap naar de hybride-rallywagen maakt. De rally van Polen vindt plaats tijdens het laatste weekend van juni, terwijl de rally van Letland van 18 tot 21 juli wordt verreden.