FIA WEC Imola: WRT pakt in LMGT3 de dubbel

WRT behaalde een schitterende één-twee in LMGT3 in het FIA WEC Imola. Het Belgische team schenkt BMW zijn eerste zege in de LMGT3-klasse. Het trio Farfus–Gelael–Leung werd de grote winnaar, gevolgd door hun teamgenoten Al Harthy– Martin–Rossi.

Foto: ©Team WRT

Het is een fantastisch weekend voor ons team in de klasse LMGT3”, vertelt Team Principal van Team WRT Vincent Vosse. “Al tijdens de kwalificatie waren we op de afspraak en die goede lijn hebben we in de wedstrijd doorgetrokken. Vooral de keuze om op de droge banden te blijven terwijl het regende gaf ons een goede uitgangspositie. We doen alles stap voor stap en we kijken nu al uit naar de wedstrijd in Spa.

Valentino Rossi, die in zijn thuisland een grote aanhang heeft, reed met zijn twee ploeggenoten naar een knappe tweede plaats. “Ik ben zeer blij dat het team een een-twee heeft behaald”, vertelt de Italiaan. “Zaterdag reden we al zeer sterk en we besloten tijdens de regenbui naar vier uur racen om op de droge banden te blijven rijden. Augusto (Farfus) was iets sneller dan Maxime (Martin) en nam de leiding om vervolgens te winnen. Toch ben ik zeer tevreden met het resultaat.

De volgende afspraak is op het circuit van Spa-Francorchamps op 9, 10 en 11 mei.