FIA WEC Imola H3: Ferrari, maar met een kleine marge op Toyota en Porsche

In Imola verliep de start van de tweede manche van het FIA WEC voor de ogen van meer dan 70.000 toeschouwers behoorlijk chaotisch. Na de hectische start werd de race stilaan meer strategisch, al is er halverwege de zesuurswedstrijd nog niets belist. Ferrari voert voorlopig het veld aan, met de #51 van Giovinazzi-Calado-Pier Guidi vooraan. In LM GT3 is de Manthey Porsche die van op pole vertrok, zoals verwacht iets sterker dan de concurrentie.

Foto: © Ferrari

De start van de tweede race van het WK-uithouding was niet in het minst voor de Belgen dramatisch. Eerst kreeg Sarah Bovy op de startlijn al een tik van de Porsche 911 GT3 R van Yasser Shahin en dat leidde uiteindelijk tot de opgave van de Iron Dames Lamborghini. Enkele meters verder verslikten meerdere prototypes zich in de remzone voor de eerste chicane, met onder meer de #15 BMW M Hybrid V8 en de #94 Peugeot 9X8 bij de slachtoffers, de wagens dus van Dries Vanthoor en Stoffel Vandoorne, die verder geen rol van betekenis meer zouden spelen.

Vooraan gaat de strijd om de zege tussen de beide Ferrari 499P, met halverwege de race de #51 van Giovinazzi-Calado-Pier Guidi, voor de #50 van Fuoco-Molina-Nielsen. De #7 Toyota GR010 van een sterk rijdende Nyck De Vries en de beide bolides van Porsche Penske Motorsport hangen echter ook nog binnen een halve minuut van de leiders. Laurens Vanthoor reed ook een sterke openingsstint en is vierde.

In LMGT3 is het Porsche versus BMW en Ferrari, waarbij de beide WRT BMW M4 GT3 voorlopig op twee (Martin-Rossi-Al Harthy) en drie postvatten. Tom Van Rompuy nam een goede start en hij is voorlopig achtste in de TF Sport Corvette.