24H Series Spa H10: CP Racing strijdt met Haas RT om koppositie, RedAnt aan de leiding in 992

Op twee uur van het einde reed de Mercedes-AMG GT3 van CP Racing op kop met 1 minuut en 50 seconden voorsprong op de Haas RT Audi van Grégory Servais, Xavier Knauf en Tim Müller. De #903 RedAnt Racing Porsche van Ayrton Redant, Yannick Redant en Julius Adomavičius beschikte als leider in de 992-klasse over een voorsprong van een ronde.

De laatste uren is het droog maar nog steeds koud in Spa. Vooraan ging de strijd tussen CP Racing en Haas RT. Juta Racing volgde na tien uur racen met zijn Audi op plaats drie, met 55 seconden achterstand op Xavier Knauf. Na een sterke stint van Grégory Servais lag de Haas RT Audi een tijd aan de leiding van de 12 Uur van Spa-Francorchamps, waarna de Mercedes opnieuw het voortouw nam. De leider van vanmorgen, de Herberth Motorsport Porsche, was na een uitstap naast de baan teruggevallen naar plaats zes op een ruime twee ronden van de leider.

In de 992-klasse gaf de #903 RedAnt Porsche nog steeds overtuigend het tempo aan. De #993 van Porsche Baltic nam op twee uur van het einde de tweede plaats in op een ronde van de rode RedAnt-bolide. De Porsche van Guelinckx, Verheyen-Haverans was vierde, maar Brent Verheyen was de Hans Weijs 911 die derde lag aan het inlopen.

Verder zagen we de SpeedLover Porsche als tiende in 992 en zevende in 992 Am en de Hamofa Motorsport BMW van de broers Verhoeven lag derde in GT4 met een ronde achterstand op de tweede in die klasse. De HY Racing Porsche Cayman had technische problemen maar kon zijn weg verderzetten.

Livetiming

Livestream