FIM EWC Le Mans 24: Yoshimura Sert Motul wint incidentrijke editie, Belgen halen finish niet

Yoshimura Sert Motul won de 24 Uur van Le Mans, de opener van het WK Uithouding voor motoren, na een editie waar het valpartijen en opgaves regende. Minder dan 30 van de 48 gestarte teams kwamen uiteindelijk over de meet. Het winnende team neemt meteen ook de leiding in het wereldkampioenschap. BMW Motorrad en Yamaha-Yart mochten mee op het podium.

Foto: FIM EWC – tekst: Gianni Seeuws

EWC

Yoshimura begon de dag in derde positie, maar bleef continu aanvallen. Het team slaagde erin het gat met voorligger BMW Motorrad te dichten en profiteerde van een valpartij bij concurrent Yart-Yamaha. De wereldkampioen had drie rondes voorsprong, maar maakte een fout waardoor het terug naar de derde plek zakte. Zo kon Yoshimura de rest van de dag de leiding behouden. BMW Motorrad kwam in de laatste vier uur wel nog aandringen en naderde tot op een ronde van de leiders maar raakte er niet voorbij.

Superstock

National Motos Honda won dan weer in de Superstock-klasse. Tecmas MRP BMW Racing Team kwam de eerste zeven uur nog aandringen maar verdween daarna in de achtergrond. Na 20 uur moest het team ook opgeven. De twee Belgen die aan de start stonden in de Superstock haalden de ochtend niet. Het team van Luca De Vleeshauwer wegens mechanische problemen en Bram Lambrechts wegens een sleutelbeenbreuk.

Het volgende evenement op de kalender is de acht Uur van Spa dat van zes tot acht juni plaatsvindt.