FIA WEC Imola: Michelin kiest voor gekleurde banden

In Imola staat dit weekend de tweede manche van het FIA WEC op het programma. Bandenleverancier Michelin zorgt alvast voor de eerste verrassing, want voor het eerst in het World Endurance Championship zullen de banden een kleur krijgen. Daarmee gaat de FIA WEC de Formule 1 achterna.

Foto: ©Michelin

Qatar was een succesvolle opener van het FIA WEC-seizoen. Komend weekend staat de manche in Imola op het programma en bandenleverancier Michelin ziet alvast een duidelijk verschil. “Het circuit van Imola kan je niet vergelijken met het circuit van Qatar”, vertelt Pierre Alves, Michelin’s Endurance Programmes Manager.“Op het circuit van Qatar ligt er nieuw asfalt, terwijl Imola een ‘oude’ baan is, waardoor er veel kracht op de banden zal komen. Vooral de bochten elf, twaalf en dertien zullen de linkerbanden belasten.”

Michelin geeft voor het eerst in de FIA alle banden een kleur. Net als in de Formule 1 krijgen de regenbanden een blauwe kleur, terwijl de droge banden een andere kleur krijgen. De zachte banden krijgen een witte kleur en de harde banden een rode kleur, maar de mediumbanden zijn net als de F1 geel gemarkeerd. “We verwachten dat de medium de ideale band voor de race zal zijn”, geeft Alves mee. “Het wordt wel afwachten wat de weersvoorspellingen zijn, want er is kans op regen.”