FIM EWC Le Mans 24: opener WK met Belgische delegatie

Komende zaterdag start in Le Mans het WK endurance voor motoren. De 24 Uur van Le Mans is de eerste van vier manches waaronder ook de 8 Uur van Spa. We zien tussen de 48 deelnemende teams ook twee Belgische teams.

Tekst: Gianni Seeuws

De 24 Uur van Le Mans is al sinds 2006 een vaste waarde op de kalender van het FIM endurance kampioenschap. Het kampioenschap begint dit jaar in Le Mans, trekt vervolgens naar Spa en Suzuka en eindigt opnieuw in Frankrijk met de Bol d’or. De wedstrijd in Le Mans gaat op zaterdagom 15u00 van start.

Er staan 48 teams aan de start waaronder ook twee uit België, die beide in de EWC-klasse rijden: BMW Motorrad world endurance team (BMW) en K99 (Yamaha). Daarnaast zijn er nog dertien andere motoren uit de hoogste klasse, 31 Superstock motoren en slechts twee Experimental motoren. Onder de 48 teams zijn er zeven merken vertegenwoordigd: Yamaha, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki en Aprilia.

EWC

In de hoogste klasse is het uitkijken naar F.C.C. TSR HONDA France dat de race vorig jaar won met de Australiër Joshua Hook en de Fransen Mickael Di Meglio en Alan Techer. Ook de huidige wereldkampioen YART – YAMAHA staat aan de start met Niccolo Canapa (ITA) Marvin Fritz (DUI) en Karel Hanika (CZE). Dit jaar bespeuren we in de EWC-klasse geen Belgen.

Superstock

In de andere klassen zijn er dan weer wel Belgen te vinden: Bram Lambrechts en Luca De Vleeschauwer. Lambrechts rijdt op een Suzuki GSXR 1000 bij JMA Racing action bike. De Vleeshauwer verkiest dan weer een Yamaha R1 bij Pitlane Endurance. Verder zijn ook de huidige kampioenen van Team 33 Louit April Moto aanwezig.