Super Trofeo 2024: stevig startveld voor start in Imola

Komend weekend start in Imola ook de Lamborghini Super Trofeo Europe, een kampioenschap met zes meetings, waaronder het FIA WEC in Spa en de 24 Uur van Le Mans. We zien bij de meer dan 50 deelnemers ook enkele landgenoten.

Foto: Lamborghini Media

Voor het eerst in haar geschiedenis zal de Lamborghini Super Trofeo Europe in het voorprogramma van het FIA World Endurance Championship racen, iets wat in Spa en Le Mans herhaalt wordt. Dit weekend wordt in Imola de aftrap gegeven voor het zestiende seizoen van de serie, waar met de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 geracet wordt.

Er worden meer dan 50 deelnemers verwacht voor de openingsronde, waarvan acht van de 23 teams voor het eerst deelnemen aan een Super Trofeo-competitie (Schumacher CLRT, Aggressive Team Italia, GG Magic Motorsport, GM Motorsport, DS Racing, ASR, UNIQ Racing en Pegasus Racing). Daarnaast maken meer dan 30 rijders hun debuut in de Super Trofeo op Imola. 

Van Belgische zijde zien we Renaud Kuppens samen met de Amerikaan Rose Meyuhas bij Boutsen VDS in Pro Am, Serge Doms doet het onder zijn eigen naam in de LC-klasse, Stéphane Lémeret en Rodrigue Gillion vinden onderdak bij CMR en racen in AM, net als Nigel Bailly (ART-line). Amaury Bonduel (BDR) kiest definitief voor de Franse vlag. 

Er staan telkens twee races van 50 minuten op het menu. 

2024 Lamborghini Super Trofeo Europe:

19-21 April – Imola FIA WEC
9-11 Mei – Spa-Francorchamps FIA WEC
11-15 Juni – Le Mans FIA WEC
26-28 Juli – Nürburgring GT World Challenge Europe
11-13 Oktober – Barcelona GT World Challenge Europe
14-15 November – Jerez de la Frontera Lamborghini World Finals