INKART viert 30 jaar karting plezier

Dertig jaar geleden transformeerde oprichter Mike Van Hooydonk een oude fabrieksloods in
Puurs tot wat het legendarische kartcentrum aan de A12 zou worden. Sindsdien is het dé plek
waar jong en oud in alle veiligheid de spanning en sensatie van echt racen ervaart. Recentelijk
is het circuit uitgebreid met een extra level voor nog meer plezier. Om drie decennia van
onvergetelijke race-ervaringen te vieren, worden er tijdens de jubileumweek talloze
activiteiten georganiseerd om de grote schare INKART-fans te verwennen. Gedurende een
hele week ontvangen bezoekers leuke attenties en serveert Refuel Food & Drinks, de gezellige
après-kartbar, hapjes bij de drankjes uit de vernieuwde menukaart. Op 29 april staat het
exclusieve Gala-event gepland, gevolgd door de aftrap op 30 april van “the next era” van
puur kartplezier met de 3 uur durende Anniversary race.

(persbericht / foto: ©INKART)

Dromen Waarmaken


Dertig jaar geleden wist niemand in België wat indoor karten was. Toen Mike Van Hooydonk ontdekte hoe populair en toegankelijk deze gemotoriseerde sportbeleving was in Engeland, ontstond de droom om ook Vlaanderen te laten kennismaken met kartingplezier. Ondanks de sceptische houding van investeerders destijds over het blijvende succes, bouwde het gepassioneerde INKART-team jaar na jaar verder aan de site, wat vandaag resulteert in een van de meest toonaangevende kartcentra van België. Hier worden de race-dromen van bezoekers werkelijkheid.


Blijven Innoveren


INKART blijft permanent investeren in veiligheid, technologie en beleving. Zo is het circuit opgedeeld in veiligheidszones voorzien van security panels, rechtstreeks ontleend aan de Formule 1. Racen gebeurt met de nieuwste generatie karts, ook beschikbaar in juniorversie. De KidKarts kunnen perfect worden afgesteld op de grootte en het gewicht van kinderen jonger dan 12 jaar, zodat ze veilig en met volledige controle over hun bolide de strijd kunnen aangaan met vrienden en vriendinnen. Bij droog weer in de zomer wordt de uitdagende outdoor sectie aan het circuit toegevoegd, waardoor piloten al snel meer dan 1 kilometer sensatie per ronde ervaren.


Ter gelegenheid van dit 30-jarig jubileum is opnieuw geïnnoveerd met INKART NXT Level. Door een extra verdieping te bouwen in de hall wordt er nu op 2 niveaus gereden en werd een nieuwe dimensie toegevoegd aan het leukste kartparadijs van Vlaanderen.


Samen Beleven


Of je nu alleen komt, met een groep vrienden of met je familie, bij INKART staat samen plezier beleven centraal. Ervaren track marshalls waken over de veiligheid en dankzij de briefing vooraf is het ijs meteen gebroken tussen de deelnemers. Voor kinderen zijn er speciale karting verjaardagsfeestjes en de INKART-teambuildings voor bedrijven zijn hoog gewaardeerd als business incentives. Het INKART-centrum is zo ontworpen dat toeschouwers optimaal zicht hebben op het circuit, zodat ze naar hartenlust en luidkeels hun favoriete piloot of team kunnen aanmoedigen. Nagenieten van alle spanning kan bij Refuel Food & Drinks. Met topdranken, overheerlijke hapjes of een legendarische BBQ is alles mogelijk op deze unieke locatie die motorsport ademt.


Op, naast en rond het circuit staat het volledige INKART-team te popelen om jullie ook de komende jaren nog meer, nog langere en nog leukere karting sensaties te laten beleven.


Over INKART


INKART opende zijn deuren op 29 april 1994 langs de A12 ter hoogte van Boom, met als doel een unieke, veilige en ongelooflijk plezierige race-ervaring te bieden voor zowel doorgewinterde coureurs als een breed publiek van jonge en minder jonge enthousiastelingen. Naast stages voor jongeren tijdens de schoolvakanties en wedstrijden voor gevorderden, biedt INKART ook verschillende formules aan voor bedrijfsevenementen, teambuildings en productpresentaties. Met een state-of-the-art vergadercentrum en heerlijk eten en drinken bij het sfeervolle Refuel Food & Drinks is het dan ook een uitgelezen business locatie. INKART organiseert jaarlijks meer dan 500 evenementen en heeft meer dan 85.000 trouwe leden. Al drie decennia lang staan fun & full-service centraal bij INKART, van start tot finish en ook daarna!

Contactinformatie


Voor meer informatie neem je best contact op met Dirk Van Hooydonk via dirk@inkart.be

Telefonisch kan ook via 03 866 18 19 of 0475 48 62 62.


Uitgebreide achtergrondinformatie en het volledige INKART-aanbod vind je op www.inkart.be