De autosport dit weekend: grote afspraken

Komend weekend staan er meerdere grote afspraken op de autosportplanning. De Formule 1-rijders trekken naar China voor de vijfde Grote Prijs van het seizoen. Daar vindt ook de eerste sprintrace van het seizoen plaats.

Foto: © Porsche

In Kroatië vindt de vierde manche van het WRC plaats. Met Thierry Neuville, Grégoire Munster en Tom Rensonnet verschijnen drie Belgische rijders aan de start, samen met hun corijders uiteraard. De FIA WEC rijdt komend weekend in Imola, vooraleer alle wagens begin mei naar Spa verhuizen en alles daarover leest u hier.

Dit weekend rijden zowel de IMSA als de Indycar dan weer in Long Beach, het samenvallen van IMSA en FIA WEC is een vreemde speling van de kalender. Nog in de Verenigde Staten vindt de tiende manche van de NASCAR Cup Series in Talledega plaats. In Maleisië start dan weer de Aziatische GT World, met als één van de titelkandidaten Alessio Picariello.

Na de manche in Mettet rijdt de Fun Cup komend weekend in Zandvoort en als u in ons land autosport wil bekijken, dan kan u op 20 en 21 april naar 24H Series in Spa. Daarnaast is er ook de VAS Haspengouwslalom.

Tot slot start in Le Mans het FIM EWC-seizoen.