GT World Asia: met een Belg als titelkandidaat

In Sepang, het circuit waar voorheen de Grand Prix F1 van Maleisië werd gehouden, start dit weekend de GT World Challenge Asia. Bij de titelkandidaten is er ook een Belg, met name Alessio Picariello, aan de zijde van de regerende kampioen Anthony Liu Xu in een Absolute Racing Porsche 911 GT3.

Foto: © SRO

SRO, de organisator van het kampioenschap, verwacht 33 GT3-wagens aan de start in Sepang. Mercedes-AMG is goed vertegenwoordigd met onder meer Craft-Bamboo, Climax Racing, Elegant Racing en Triple Eight. In de bolide van Climax Racing zouden we normaal gezien Jules Gounon moeten zien, maar die maakt zijn debuut in het FIA WEC als vervanger van Ferdinand Habsburg bij Alpine. Ralf Aron vervangt hem. Ook Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Nissan en Porsche zijn van de partij. Er is geen Pro-klasse in de GT World Challenge Asia, maar wel Silver, Silver-Am, Pro-Am en Am.

Het kampioenschap telt zeven meetings, met na Maleisië ook viermaal Japan, éénmaal Thailand en éénmaal China. De deelnemerslijst vindt u hier:

https://www.gt-world-challenge-asia.com/images/Fanatec%20GT%20Asia%20%7C%20Sepang%20Entry%20List%2015-04-24.pdf