IndyCar Indianapolis: Newgarden vooraan tijdens verkorte eerste testdag

Josef Newgarden (Team Penske) zette de snelste tijd neer tijdens de verkorte testdag in Indianapolis. De Indianapolis 500 staat pas op 26 mei op het programma, maar de rijders waren vrij om woensdag op het ovale circuit te testen. Ook vandaag staat er nog een open testdag op de planning. Door de vele regen werd het voor de rijders een korte openingstest.

Foto: IndyCar

Voormalig IndyCar-winnaar Josef Newgarden rijdt al het volledige seizoen vooraan. De Amerikaan staat aan de leiding in het IndyCar-kampioenschap en kan in mei op Indianapolis Motor Speedway zijn tweede overwinning op een rij veroveren. Newgarden zette in de open testdag voor het derde jaar op een rij alvast de snelste tijd neer. “Ik wist niet dat ik al voor het derde jaar op een rij de open testdag leidde”, vertelt Newgarden. “We wilden alles testen waar we nog twijfels hadden, en dat is goed gelukt.”

Kyle Larson, die dit seizoen de NASCAR Cup Series leidt, reed naar de tweede tijd. De Amerikaan zal in Indianapolis zijn debuut in de IndyCar Series maken. De sessie werd door de vele regen ingekort. Vooral na de middag verloren de rijders veel tijd, waardoor het voor hen niet de ideale testdag was. Vandaag staat de laatste testdag op het programma, waar de rijders op beter weer hopen.