In een notendop: F1

  • Alpine – De geruchtenmolen in de Formule 1 blijft op volle toeren draaien. Volgens de nieuwe stand van zaken zou het Franse team Alpine te koop staan. Alpine mistte de seizoenstart volledig op de baan en lijkt naast de baan nog meer problemen te hebben. Renault zou volgend jaar niet meer op de grid willen verschijnen. Het team heeft zelf gereageerd op de geruchten en verklaarde dat Alpine niet te koop staat.
  • Vettel – Mercedes-teambaas Toto Wolff vertelde in Suzuka dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel op de lijst van mogelijke opvolgers voor Lewis Hamilton staat. Vettel won met Red Bull Racing vier wereldtitels op een rij, maar kon bij zowel Ferrari als Aston Martin niet meer voor de wereldtitel meevechten. Of de Duitser bij Mercedes zal tekenen lijkt op dit moment onwaarschijnlijk, want Vettel toont veel interesse voor de uithouding, met een mogelijke deelname aan de 24 Uur van Le Mans.
  • Andretti – Andretti heeft zijn plannen voor een team op de F1-grid te plaatsen nog niet opgegeven. Nadat het team door de FOM werd afgekeurd om toe te treden, blijft het team verdere stappen zetten. Andretti bouwde rond het circuit van Silverstone een nieuwe fabriek om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Volgens het team is de fabriek een grote stap om de F1-droom te realiseren.
  • Foto: ©Alpine