FIA WEC Spa: elektrische waterstofauto van MissionH24 verschijnt op de baan

In Spa zal op 11 mei de elektrische waterstofauto H24 tijdens de 6 Uur van Spa op de baan verschijnen. Samen met de waterstofauto van Alpine zullen beide wagens enkele rondes afleggen.

Foto: Circuit de Spa-Francorchamps

Team MissionH24 kon al in 2023 een elektrische waterstofauto op het circuit van Spa-Francorchamps laten rijden. De LMPH2G legde voor de start van de FIA WEC-wagens een volledige ronde af, wat een mijlpaal voor het team zou worden. MissionH24 bouwde sinds 2018 aan de wagen en wist dat dit nog maar het begin was.

Dit jaar zal MissionH24 een nieuwe wagen op circuit laten rijden. Met de H24 heeft een team een nieuwe elektrische waterstofauto gebouwd, die meerdere ronden in Spa moet afwerken. De H24 is niet de enige elektrische waterstofauto, want ook Alpine zal met een nieuwe elektrische waterstofauto aan de start verschijnen. Beide wagens zullen een tiental minuten voor de start van de FIA WEC op de baan verschijnen. Achteraf kunnen liefhebbers van waterstofauto’s  kennis opdoen in het waterstofdorp naast het circuit.