GT World Paul Ricard: winst voor Rowe BMW en mooie resultaten voor de Belgen

In Paul Ricard werd de eerste race van de GT World Challenge Europe Endurance Cup een zeer leuk kijkstuk, met heel wat intense gevechten, of net dat wat autosport moet zijn. De winst was voor Rowe Racing met het trio Farfus-Harper-Hesse, waarmee BMW Motorsport meteen de waarde van zijn programma met de jonge rijders onderlijnt. Maar ook onze landgenoten mochten juichen, met onder meer winst voor Gilles Magnus en Sainteloc Racing Audi in de Gold Cup, terwijl vader en zoon Machiels, maar ook John De Wilde op het podium eindigden in de Bronze Cup.

We kregen van meet af aan een zeer leuke wedstrijd in het zuiden van Frankrijk, met plaatswissels vooraan, maar zeker ook elders in het veld. Goed halverwege de race konden Farfus, Harper en Hesse de leiding overnemen van de Iron Lynx Lamborghini van Cairoli-Caldarelli-Bortolotti en die leiding gaf het trio in de BMW M4 GT3 niet meer uit handen. Mercedes legde beslag op de derde plaats, met het Getspeed-trio Gounon-Stolz-Schiller op de derde plaats. Valentino Rossi, Maxime Martin en Raffaele Marciello werden vierde in hun WRT BMW M4 GT3, voor de eerste Porsche, de Rutronik 911 van Andlauer-Niederhauser-Müller.

Opvallend was ook de goede prestatie van de beide debuterende wagens, de Aston Martin Vantage GT3 EVO en de Ford Mustang GT3. De Britse GT van Comtoyou met Thiim-Sorensen-Drudi werd zevende, de Proton Mustang van Vervisch-Mies-Olsen kwam als tiende over de meet, punten voor beide wagens dus.

Belgisch succes

Gilles Magnus werd dus de eerste winnaar van het seizoen in de Gold Cup, met Jim Pla en Paul Evrard in de Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3. In de Silver Cup was er geen succes voor de Belgen, met opgaven voor de Comtoyou Aston Martin van onder meer Esteban Muth en Nicolas Baert en de Sainteloc Audi van Ugo De Wilde. Sam Dejonghe, Matisse Lismont en Charles Clark (Comtoyou Aston Martin) werden uiteindelijk zesde na een moeilijk weekend.

In de Bronze Cup ging de zege naar Kessel Racing Ferrari, voor de AF Corse Ferrari 296 van vader en zoon Machiels en Andrea Bertolini, voor de Comtoyou Aston Martin van De Wilde-Pauwels-Van Uitert.

Volgende afspraak van de GT World Challenge Europe Endurance Cup is de eeuweditie van de 24 Uur van Spa, tijdens het laatste weekend van juni!