NLS 2: Laurens Vanthoor en Kévin Estre winnen met Manthey EMA Porsche

Na een opmerkelijke finish wonnen Laurens Vanthoor en Kévin Estre de tweede wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie. De ABT Lamborghini leek de klok in de gaten te houden om geen extra ronde te moeten afleggen en werd zo op de streep geklopt door de “Grello” Manthey EMA Porsche van het Belgisch-Franse duo. Alessio Picariello viel na een lekke band uit.

(Foto: © Manthey-Racing GmbH – Nürburgring – Mühlner Motorsport)

Na een tweede plaats op zaterdag deed Manthey EMA het op zondag met een zege nog iets beter. De geel-groene Porsche van Laurens Vanthoor en Kévin Estre begon ‘s middags vanaf plaats vier aan de vier uur durende race. De Team HRT Mercedes van Juncadella-Bird had de beste startplaats in handen. Kévin Estre veroverde al in de eerste ronde de leiding en zijn Manthey EMA Porsche kreeg nadien vooral tegenstand van de Falken Porsche van Picariello-Ragginger, maar ook van de #27 ABT Lamborghini van Jordan Pepper en Kelvin van der Linde.

Na de laatste reeks pitstops leidde de Lamborghini met een 23-tal seconden voorsprong op de #911 met Laurens Vanthoor aan het stuur. De ABT Lamborghini leek een veilige voorsprong te hebben, maar kon niet op zijn lauweren rusten want Vanthoor bleef een strak tempo aanhouden. Mogelijk stond de klok net op nul na 28 ronden. Jordan Pepper en ABT hielden dit angstvallig in de gaten om geen extra ronde af te leggen. De Zuid-Afrikaan vertraagde en Vanthoor kwam in de laatste bochtencombinatie tot op enkele wagenlengtes. Pepper ging net voor de eindmeet iets van het gas en de vier uur was verstreken toen de wagens de finish naderden. Op dat moment ging Vanthoor de Lamborghini Huracán voorbij om met slechts 42 duizendsten te winnen.

De derde plaats ging met negentien seconden achterstand naar de Falken Motorsports Porsche van Joel Eriksson-Tim Heinemann en de van pole vertrokken Mercedes werd vierde. De vijfde plaats was weggelegd voor de Glickenhaus SCG004c, die de klasse SP-X won. Mühlner Motorsport werd met Moritz Kranz en Peter Terting tweede in CUP 2 na een spannend slot, waarbij de Belgische Porsche in de laatste ronde op Döttinger Höhe de leiding verloor. Ook de derde plaats in deze categorie was voor een Porsche van Bernhard Mühlner in handen van Brundle-Bünnagel-Kranz.

Alessio Picariello lag derde toen hij op een goede 50 minuten van het einde op de zeer snelle rechte lijn van Döttinger Hohe een lekke band links achteraan kreeg. Het team van Falken Motorsports bestudeerde in de pits de schade en besloot de wagen niet meer terug op de baan te brengen.

De teams krijgen weinig rust, want volgend weekend vinden de kwalificatiewedstrijden voor de 24 Uur van de Nürburgring plaats.