W2RC Portugal: Al-Attiyah wint de wedstrijd, mechanische pech nekt de Mevius

In Portugal heeft Nasser Al-Attiyah (Prodrive) de derde manche van het W2RC-kampioenschap op zijn naam gezet. De Qatarees domineerde van start tot finish de rally en hield na de slotrit bijna drie minuten over op Joao Ferreira (Mini). Ook in de slotrit kampte onze landgenoot Guillaume de Mevius (Toyota) met mechanische pech.

Foto: W2RC

Na zijn overwinning in Abu Dhabi nam Nasser Al-Attiyah ook de macht in Portugal. De Qatarees reed over vijf dagen twee keer naar de scratch en kon in de laatste rit zijn voorsprong consolideren. Joao Ferreira en Lucas Moraes (Toyota) mochten mee op het podium.

Voor onze landgenoot Guillaume de Mevius was het een week om snel te vergeten. de Mevius had drie keer mechanische pech en eindigde op de 24ste plaats. “Zelfs tijdens de laatste dag van de rally hebben we mechanische pech”, reageert de Mevius. “Het is jammer dat we nooit konden meestrijden met de rijders vooraan, maar aan mechanische pech kan je weinig doen.”

Tot slot was de Spanjaard Shareina (Honda) de grote winnaar bij de motoren. Hij haalde het voor Buhler (Hero) en Santos (Husqvarna).