Porsche Carrera Cup Duitsland: Nederlandse delegatie is goed vertegenwoordigd

Op 19 april start het nieuwe seizoen van de Porsche Carrera Cup Duitsland in Imola. In totaal worden acht evenementen over vijf landen verreden. De vier titelwinnaars van vorig jaar zijn opnieuw van de partij. Vooral de Nederlandse delegatie is goed vertegenwoordigd.

Foto: Porsche Carrera Cup Duitsland

Titelverdediger Larry ten Voorde vat het nieuwe seizoen met startnummer één aan. De 27-jarige Nederlander gaat met het nieuwgevormde Proton Huber Competition op jacht naar zijn vierde titel in de Carrera Cup Duitsland.

Naast ten Voorde komen nog een groot aantal Nederlandse rookies bij het deelnemersveld. Nathan Schaap, Robert de Haan en Senna van Soelen moeten samen met ten Voorde de Nederlandse kleuren verdedigen. De Haan won vorig seizoen nog de Porsche Carrera Cup Benelux, waardoor hij al meteen bij de favorieten behoort. Daarnaast levert ook Team GP Elite met Huub van Eijndhoven en Kas Haverkort nog twee Nederlanders af. Flynt Schuring verdedigt de kleuren van Proton Huber Competition.

Boedapest als nieuwkomer

Op de kalender zijn er weinig wijzigingen doorgevoerd. Boedapest is de enige nieuwkomer, waar op dat moment het GT Open-kampioenschap wordt verreden. Elk weekend bestaat uit twee races van elk iets meer dan 30 minuten. Het deelnemersveld bestaat uit 25 geregistreerde rijders plus een wisselend aantal gastrijders, afhankelijk van het evenement.

Imola (FIA WEC)19 – 21 april
Oschersleben (DTM)26 – 28 april
Zandvoort (DTM)7 – 9 juni
Budapest (GT Open Championship)21 – 23 juni
Nürburgring (DTM)16 – 18 augustus
Sachsenring (DTM)6 – 8 september
Red Bull Ring (DTM)27 – 29 september
Hockenheimring (DTM)18 – 20 oktober