GT World Paul Ricard – Interview: “Kijk uit naar de 24 Uur van de Nürburgring”

Charles Weerts is ondertussen één van de vaste pionnen van Team WRT. De 23-jarige Luikenaar werkt opnieuw een heel seizoen met het Belgische BMW-team af, maar daarnaast zal Weerts ook bij het Duitse Team RMG te vinden zijn, in de context van het BMW Junior Team, met als meest belangrijke afspraak de 24 Uur van de Nürburgring.

Foto’s: Roel Ramaekers, BMW en SRO

In de GT World Challenge Europe Endurance Cup zien we Charles Weerts opnieuw met Sheldon Van der Linde en Dries Vanthoor, “twee fantastische rijders, met een schat aan ervaring”, aldus de student economie, die in juni van dit jaar in principe zal afstuderen. “Ik ben blij dat ik met hen kan rijden en mag rijden, in de uithoudingsserie van SRO en uiteraard opnieuw met Dries in de GT World Challenge Sprint Cup.

Het duo Vanthoor-Weerts won het sprintkampioenschap van SRO niet minder dan driemaal op rij tussen 2020 en 2022, een onuitgegeven prestatie. “Uiteraard is de symbiose er en wij willen ook dit seizoen vooraan meespelen.”

Weerts doet het daarnaast ook in de wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge, uiteraard ook in de kleuren van Team WRT BMW. “Nog steeds een geweldig team, waar ik me uiteraard enorm thuis voel.”

BMW Junior

In de jaren ’70 al mikte BMW op het laten doorstromen van jong talent, met in 1977 onder meer namen als Marc Surer, Manfred Winkelhock en Eddie Cheever, later allemaal F1-rijders. Ondertussen zijn we bijna 50 jaar later en heeft een jonge Belg de status van BMW Junior, met name Charles Weerts. Voor dat deel van zijn programma verhuist Weerts, die overigens uitstekend Nederlands praat, naar het Duitse Team RMG. Hij is daar met reden, terecht trots op:

“Het feit dat een iconisch merk als BMW M Motorsport een aantal jonge fabrieksrijders in de line-up heeft, toont hun vertrouwen in de jeugd en hun visie op de toekomst van de racerij. Voor mij is het een geweldige ervaring om daar deel van uit te maken. Ik kijk vooral uit naar de nieuwe uitdaging van de 24 uur van de Nürburgring op dit iconische circuit. Ik zal alles geven en kan niet wachten om aan de slag te gaan met BMW M Team RMG. Het spreekt voor zich dat het voor mij ergens een stap is, van WRT naar RMG, maar ik ben in de eerste plaats BMW-rijder en dus neem ik deze kans met beide handen aan en wil vooral presteren.”