BRC TAC: Reynvoet blijft leider na acht proeven

In Tielt staat Niels Reynvoet (Citroën) na acht proeven nog steeds aan de leiding. De Oost-Vlaming heeft een voorsprong van 33,6 seconden op Vincent Verscheuren (Citroën). John Wartique (Volkswagen) heeft de derde plaats van Bjorn Six (Citroën) overgenomen, omdat de Citroën-rijder op KP8 veel tijd verloor.

Foto: Lorenz Deschuyttere

Na het uitvallen van Cédric Cherain had Niels Reynvoet een mooie voorsprong met het ingaan van de tweede lus. Reynvoet reed drie van de vier scratches waardoor eerste achtervolger Vincent Verscheuren meer tijd moest inleveren. Verscheuren volgt als tweede, met een achterstand van 33,6 seconden.

Tot en met KP7 streden Bjorn Six en John Wartique voor de derde plaats. Op KP8 stopte de strijd, want Syx verloor door een uitschuiver bijna tien minuten. Wartique neemt de derde plaats over, met een voorsprong van 25,1 seconden op Fred Miclotte (Skoda).

Bij de Historics staat Paul Lietaer (Opel) aan de leiding. Mister Tac heeft een riante voorsprong van vijf minuten op eerste achtervolger Benoit Verlinde (Ford). Lietaer staat zelfs zevende in het algemene klassement.

Om 16u57 start de derde en laatste lus. Rond 18u30 kennen we de winnaar van de TAC-rally.