F1 Japan: wisselende reacties na de kwalificatie

Max Verstappen (Red Bull Racing) nam in Japan zijn vierde polepositie van het seizoen. Sergio Perez werd tweede, waardoor beide Red Bull Racing-wagens op de eerste rij starten. Natuurlijk waren beide rijders tevreden, maar bij andere teams horen we teleurstelling.

Foto: Aston Martin

Red Bull Racing

Max Verstappen: “Het is altijd leuk om vooraan te starten. We wisten dat de snelheid over één ronde goed was en dat hebben we allebei laten zien.”

Sergio Perez: “Ik reed een zeer goede kwalificatie. Op het einde van de sessie had ik mijn beste ronde ooit gereden, maar Max was iets sneller. We moeten nog steeds alert zijn voor morgen, want ons tempo over meerdere ronden is niet super op dit circuit.”

McLaren

Lando Norris: “Het was een zeer goede ronde. Ik had een goed gevoel in de wagen en kon er het maximale uithalen. Ik ben zeer tevreden met de derde plaats en ik hoop op een goede race voor morgen.”

Aston Martin

Fernando Alonso: “Ik ben zeer tevreden met de vijfde plaats. Het is verrassend dat we hier zo sterk zijn, want vorig jaar waren we een seconde trager dan de polesitter. Tijdens de race zijn we normaal iets minder snel dan in de kwalificatie, maar we zullen het zondag wel zien.

Lance Stroll: “Ik had gewoon geen snelheid genoeg om Q2 te halen. Ik heb misschien te veel gepusht, maar het is nu zo. We moeten kijken naar morgen, want we willen met de beide wagens in de punten eindigen.

Ferrari

Carlos Sainz: “Ik heb het maximale uit mijn ronde gehaald. We wisten dat we hier niet snel waren over één ronde, dus ben ik tevreden met de vierde plaats.”

Charles Leclerc: “Ik ben totaal niet tevreden met mijn kwalificatie. Het gevoel was goed, maar we waren gewoon niet snel genoeg. Het is een moeilijke baan om rijders in te halen, maar ik zal al de kansen grijpen.”