NLS 1: winst voor Falken Porsche, Laurens Vanthoor tweede

Joel Eriksson en Nico Menzel wonnen met de #4 Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R de eerste wedstrijd dit jaar van de Nürburgring Langstrecken Serie. Laurens Vanthoor en Kévin Estre eindigden met hun “Grello” Porsche van Manthey EMA tweede met slechts 3,6 seconden achterstand. Alessio Picariello speelde ook mee voor de zege, maar een drive through en een aanrijding met de Scherer Audi weerhielden de Falken Porsche van de Belg en zijn ploeggenoot Martin Ragginger van een mooi resultaat.

(Foto’s: © Falken Motorsports – Manthey-Racing GmbH)

Op een kwartier van het einde van de vier uur durende race lag Alessio Picariello aan kop met een zevental seconden voorsprong op de #3 Falken Porsche. De Belg diende echter nog een drive through te ondergaan waardoor hij als derde aan de voorlaatste ronde begon. Na een contact met de #16 Scherer Audi, die vierde lag, moest Picariello zijn 911 kort voor de finish echter nog aan de kant zetten. Zo eindigden Markus Winkelhock en Frank Stippler, de rijders van de #16, op de laagste podiumtrede en de koersdirectie gaf nadien geen verder gevolg aan de aanrijding.

Maxime Dumarey, Simon Balcaen en Marek Böckmann finishten met de PROsport Aston Martin Vantage GT3 zevende algemeen en tweede in SP9 Pro-Am. Mathieu Castelein eindigde in het gezelschap van Steven Palette met een PROsport Aston Martin GT4 op de vierde plaats in SP10 en Guido Dumarey werd met een soortgelijk exemplaar, eveneens ingezet door PROsport, tiende in deze klasse.

Op zondag wordt NLS 2 verreden met zoals traditioneel om 8u30 de kwalificatie en om 12u00 de start van een wedstrijd van vier uur.