BRC TAC: Niels Reynvoet wint de TAC Rally

Niels Reynvoet (Citroën) heeft de TAC-Rally, de tweede manche van het Belgian Rally Championship Divisie 2, op zijn naam gezet. De Oost-Vlaming nam in KP1 de leiding en gaf die daarna niet meer af. Vincent Verschueren (Citroën) en John Wartique (Volkswagen) mochten mee op het podium.

Foto’s: Lorenz Deschuyttere

Al van bij KP1 nam Niels Reynvoet de leiding. De Oost-Vlaming had een mooie strijd met Cédric Cherain, tot de Hyundai-rijder van de baan ging. Cherain kon niet meer verder rijden en moest zo opgeven.

Na de openingslus leidde Reynvoet al met een mooie bonus van 28,6 seconden op Vincent Verschueren volgde als tweede, terwijl Bjorn Six (Citroën) toen nog op een derde plaats stond. Na KP7 bleef de topdrie ongewijzigd, tot Syx op KP8 een foutje maakte. De Citroën-rijder verloor bijna tien minuten zag zijn kansen op een podiumplaats verdwijnen. John Wartique nam de derde plaats over.

In de laatste lus stond de topdrie zo goed als vast. Tijdens de laatste vier proeven werden geen risico’s meer genomen waardoor Niels Reynvoet comfortabel naar de overwinning kon rijden. Voor Reynvoet is het zijn tweede BRC-overwinning uit zijn carrière, nadat hij vorig jaar de Omloop van Vlaanderen won. Vincent Verschueren eindigde op 22,8 seconden als tweede, John Wartique vervolledigde de topdrie.

Bij de Historics was Paul Lietaer heer en meester. Mister Tac reed naar alle scratches bij de Historic-wagens en eindigde zelfs op een achtste plaats in het algemene klassement.