BRC TAC: reacties van de topdrie

Niels Reynvoet (Citroën) won in Tielt de tweede manche van het Belgian Rally Championship Divisie 2. De Oost-Vlaming nam op KP1 de leiding en gaf die achteraf niet meer uit handen. Vincent Verschueren (Citroën) en John Wartique (Volkswagen) mochten mee op het podium.

Foto’s: Lorenz Deschuyttere

Ik ging vanaf de eerste proef vol in de aanval”, vertelt winnaar Niels Reynvoet. “Door mijn snelle start heb ik Cherain meteen op een kloofje gezet, waardoor hij in de aanval moest. Op KP2 en KP3 kon hij wat tijd terugwinnen, al was het miniem. Op KP4 maakt hij een fout waardoor ons duel stopte. Ik had daarna een mooie bonus op Verschueren en ik reed de wedstrijd verstandig uit.”

Met zijn overwinning wordt Reynvoet de nieuwe leider in het BRC-klassement. “We springen naar de leiding, waarmee we zeer tevreden zijn. Het lijkt duidelijk dat we nu willen meevechten voor de titel.”

Vincent Verschueren eindigde met een achterstand van 22 seconden op de tweede plaats: “Volgens mij zat er niet meer in”, deelt Verschueren mee. “In de eerste lus verliezen we veel tijd, maar we maken daar misschien de verkeerde bandenkeuze. Uiteindelijk hebben we opnieuw veel geleerd, en dat is het belangrijkste.”

Door een elfde plaats in de rally van Haspengouw scoorde John Wartique nog geen punten in het BRC-klassement. Met zijn derde plaats in de TAC-rally was de Volkswagen-rijder alvast tevreden. “We hebben er het maximale uitgehaald. We zaten in een mooie strijd met Syx, maar die maakte in de tweede lus een foutje.” Voor Wartique was het zijn tweede BRC-podium uit zijn carrière. “Het is altijd leuk om op het podium te staan. Ik denk dat we tevreden mogen terugblikken.”