BRC TAC: Reynvoet leidt na openingslus, Cherain verliest tien minuten

In en om Tielt is de tweede manche van het Belgium Rally Championship Divisie 2 gestart. Na vier proeven heeft Niels Reynvoet (Citroën) de leiding genomen. Reynvoet had een tot en met KP3 een spannende een strijd met Cédric Cherain, maar de Hyundai-rijder verloor tien minuten na een wegverlating.

Foto: Lorenz Deschuyttere

Op KP1 was het meteen duidelijk welke rijders voor de overwinning zouden strijden. Niels Reynvoet en Cédric Cherain waren meer dan tien seconden sneller dan de tegenstand. Reynvoet pakte de scratch en had een eerste kloofje van 4,3 seconden op Cherain.

Op KP2 en KP3 reed Cherain tweemaal de scratch waardoor de Hyundai-rijder de kloof naar 2,7 seconden kon verkleinen. Het leek op een mooie strijd uit te draaien, tot Cherain op KP4 in de gracht belandde. Dankzij het publiek kon de vice-kampioen van vorig jaar na tien minuten zijn weg verder zetten, maar de overwinning is niet meer mogelijk.

Door het tijdsverlies van Cherain heeft Niels Reynvoet een mooie voorsprong van 28,6 seconden op eerste achtervolger Vincent Verschueren (Citroën). Bjorn Six staat met zijn Citroën C3 Rally2 op de derde plaats. John Wartique (Volkswagen) en Fred Miclotte (Skoda) vervolledigen de topvijf.

Om 13u start de tweede lus van vier proeven, met Schuiferskapelle 2 als opener.