F1 Japan: vier op een rij voor Verstappen

Max Verstappen (Red Bull Racing) mag morgen op de polepositie starten voor de Grote Prijs van Japan. De drievoudige wereldkampioen was een tiende sneller dan zijn ploeggenoot Sergio Perez. Voor Verstappen is het zijn vierde polepositie van het seizoen.

Foto: Red Bull Racing

Lance Stroll (Aston Martin) werd in Q1 verrassend uitgeschakeld. De Canadees gaf in de vrije trainingen al aan dat hij geen goed gevoel in de auto had, en dat werd in Q1 bevestigd. Stroll reed naar de zestiende tijd. Daarnaast eindigden ook Guanyu Zhou (Sauber), Logan Sargeant (Williams), Kevin Magnussen (Haas) en Alpine-rijder Pierre Gasly bij de laatste vijf rijders.

In Q2 verloren Sauber, Haas, Alpine en Williams ook hun tweede rijder. Daniel Ricciardo (RB Visa Cash App) reed naar een elfde plaats, nadat zijn ploeggenoot Tsunoda zijn wagen op het laatste moment naar de tiende tijd reed.

In Q1 en Q2 reed Max Verstappen al naar de snelste tijd en in Q3 deed de Nederlander dat opnieuw. Sergio Perez kwam nog even aandringen, maar met een tiende verschil moest de Mexicaan met een tweede plaats tevreden zijn. Lando Norris reed in zijn McLaren-bolide naar een knappe derde plaats. Met een vierde plaats voor Carlos Sainz en een achtste plaats voor Charles Leclerc stelde Ferrari teleur.

Morgen mag Max Verstappen zijn polepositie verdedigen tijdens de race, die start om 7u00. Hieronder vindt u de toptien van de kwalificatie:

Max VerstappenRed Bull Racing1:28,197
Sergio PerezRed Bull Racing+0,066
Lando NorrisMcLaren+0,292
Carlos SainzFerrari+0,485
Fernando AlonsoAston Martin+0,489
Oscar PiastriMcLaren+0,563
Lewis HamiltonMercedes+0,569
Charles LeclercFerrari+0,589
George RussellMercedes+0,811
Yuki TsunodaRB Visa Cash App+1,216