GT World Paul Ricard: complexe eerste vrije training voor enkele Belgen

In Paul Ricard betekent zaterdag voor de GT World Challenge Europe vooral trainen, met een eerste twee uur durende sessie ’s ochtends. De beste chrono was voor GetSpeed Mercedes, met Jules Gounon, voor een de merkgenoten van 2 Seas Motorsport. Team WRT BMW pakte met het trio Weerts-D. Vanthoor-Marciello de derde stek. 

De Belgen brachten het er niet allemaal zo goed vanaf als WRT, met Sam Dejonghe die in de Comtoyou Aston Martin van de baan ging bij het begin van zijn stint. “De auto brak in de derde bocht uit en dat was het. De schade is behoorlijk, maar we zullen zien. Wat er exact gebeurd is, weten we nog niet.

Voor Ugo De Wilde (Sainteloc Audi) waren de problemen minder groot, maar een transponderprobleem maakte dat de Audi R8 LMS GT3 onzichtbaar was in het klassement tijdens de eerste vrije sessie. 

Van de Pro-wagens met Belgen, zagen we achter de WRT BMW M4 op de derde plaats, de zusterwagen van onder meer Maxime Martin naar de 21ste plek rijden en Frédéric Vervisch (Ford Mustang) sloot de rij in ‘Pro’ af. 

In de Silver Cup eindigden de beide Comtoyou Aston Martin achteraan, terwijl er voor Ugo De Wilde geen tijd werd opgemeten. In de Gold Cup is er maar één Belg, maar Gilles Magnus (Sainteloc Audi) was wel goed voor de tweede tijd. 

In de Bronze Cup tot slot tikte de Comtoyou Aston Martin (J. De Wilde en Kobe Pauwels) als elfde aan en de AF Corse Ferrari van vader en zoon Machiels kende ook een moeilijkere sessie met een laatste plaats. 

Ik moet me echt aan de wagen aanpassen”, aldus John de Wilde. “Dit is nog geen ideale situatie, maar we zien wel. Ik hoop echt wel snel progressie te maken.”

Om 15u05 start een tweede sessie van een uur, morgen volgen de kwalificaties en de race.