NLS 1 en 2: ook Belgen aan het werk dit weekend

Dit weekend start op de Nürburgring het seizoen van de NLS, voorheen de VLN en dat met twee wedstrijden, één op zaterdag en één op zondag. Er komen ook een aantal Belgen aan de start en niet de minste. 

Foto: © PROsport

Bij Falken en Manthey Porsche zien we respectievelijk Alessio Picariello en Laurens Vanthoor, twee Belgen die uiteraard de 24 Uur van de Nürburgring komen voorbereiden. Bij PROsport Aston Martin zien we meerdere landgenoten. Zo wisselt de Duitser Marek Böckmann het stuur van de Aston Martin Vantage GT3 af met de twee Belgen, met name Maxime Dumarey en Simon Balcaen. Zoals gebruikelijk zal de auto met startnummer #17 deelnemen aan de klasse SP9 Pro-Am. Het trio wil graag het succes van vorig jaar voortzetten, dat eindigde met Dumarey die de klassetitel won. Vader Guido Dumarey doet het dan weer in een Aston GT4 van het team, net als Mathieu Castelein.

Opvallend is uiteraard de terugkeer van Team Glickenhaus. Dit weekend zien we Thomas Mutsch, Franck Mailleux en Lance David Arnold. De wagen voor de 24 Uur van de Nürburgring is voor Thomas Mutsch, Franck Mailleux, Lance David Arnold en Côme Ledogar.