Terlaemen Cups: de bommetjes zijn weer terug op het asfalt

Al heel wat seizoenen gaan de C1 Racing Cup en de 2CV Racing Cup hand in hand op de circuits in binnen- en buitenland. Dat zal ook in 2024 weer het geval zijn en zoals de traditie het wil, zal de competitie van start gaan in de dennenbossen van Limburg, met de Terlaemen Cups. Maar liefst 35 C1’s worden op de startgrid van Circuit Zolder verwacht voor de race op zondag, een wedstrijd van 420 minuten.

(persbericht)

Voor de start van het seizoen 2024 bevestigt de C1 Racing Cup zijn goede gezondheid. Met 105 verkochte kits blijft het aantal Franse racebommetjes groeien en nieuwe teams zullen hun opwachting maken tijdens de races over 24 uur, of het nu in Nevers Magny-Cours is of op het Circuit de Spa-Francorchamps. Bovendien worden de C1’s vanaf dit weekend uitgerust met het Race Flag-systeem, dat zorgt voor een betere communicatie tussen de wedstrijdleiding en elke deelnemer.

Bij de C1 Racing Cup denkt de liefhebber ook vaak aan Gaban Motorsport! Vorig seizoen veroverde het team van de families Gaban en Alsteens de titel, een titel die ze absoluut zullen verdedigen. De belangrijkste nieuwigheid van 2024 zal een nieuwe livery zijn voor de #228, die nog steeds gedeeld zal worden door Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens.

Maar Gaban Motorsport zal het succes niet cadeau krijgen en de concurrentie oogt indrukwekkend. Aanstaande zondag zal het dus zaak zijn om de ontwikkelingen van de C1’s #203 MCL Racing Team van Kenneth De Maeyer en Vincent Bedin, #206 BRV-Racing van Dimitri en Jef Van Mechelen samen met Rogier Van Kuyk, de #213 KMD 213 van Evelyne François, Olivier Debroux en Philippe Ramaekers, de #219 KMD 219 nu toevertrouwd aan de snelle Thomas Vanloocke en Jérémy Princen, de #223 van Régis en Arnaud Matot vergezeld van Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière, de #232 Neo Speed van de onvermijdelijke Laurent Do en Massimo Petralia met Gaëtan Wautier, de #237 AG Racing Box van de ervaren Gérard en Christopher Abrahams met Jerry Houben, de #255 8KSW Racing van de altijd vurige Federico Sordini en Giuseppe Tomasoni, de #257 Mecaperformance van de beweeglijke Christophe Cagnina met Romain Demeyer, de #258 Canal Performance van Manu Canal-Robles, François Jeukenne, Steve Gathy en Maverick Dessy, de #261 PCH Automotive van Pierre-Cédric Henry en Mika Lottefier, de #264 TC Racing by Kimy RT van Thierry Le Leu en Christophe Devis, de #282 BRV-Racing van Bruno VER, Frédéric Georges en de GT4-piloot Kenny Herremans, en niet te vergeten de #299 BE GSL Racing 1 van Louis Gysembergh, Evan Becerra en Federico Nardi nauwlettend in de gaten te houden!

Er is geen twijfel mogelijk dat wie de top 3 van de Terlaemen Cups weet te voorspellen, er goed aan doet om tegelijkertijd aan de nationale loterij deel te nemen… Deze lijst van favorieten laat in ieder geval zien dat de C1 Racing Cup alleen maar competitiever wordt.

Eén van de charmes van deze competitie is dat er ook altijd verrassingen zullen zijn, meestal erg positieve! De outsiders kunnen namelijk altijd voor een verrassing zorgen. Het is niet altijd eenvoudig om de echte waarde van de diverse teams in te schatten en dan denken we aan P4M4, Lovicoli, Kimy Brothers, T3F Racing, BR2 Racing, Ça Roule, GGD Racing Team, Discar Junior Team, Les Crash Test, RJ Motorsport, PK4Fun, BE GSL Racing 2 en 3, HSM Events by KM99, XJD Racing, Oak3 Racing Team en AB Cars in een categorie waar nieuwigheden altijd talrijk zijn…

De rijders van de C1 Racing Cup zullen al op zaterdag de baan opgaan, met vrije trainingen tussen 10u00 en 10u55, gevolgd door de kwalificatiesessie tussen 14u55 en 15u55. Wat betreft de race over 420 minuten, oftewel 7 uur, die start zondag om 10u50 en eindigt dan uiteraard om 17u50 uur, met voorafgaand een korte warm-up van 15 minuten om de dag te beginnen…