VAS: regionaal kampioenschap op kruissnelheid na druk Paasweekend

  • VAS Rittensport – De Kabouterrit was zaterdagavond een nieuwe naam op de VAS rittensportkalender. Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans (Citroën C4) in Touring, en Bent Devreker en Yentl Roelants (VW Golf) in Recrea waren de duo’s die hun naam mochten schrijven op deze eerste editie van het evenement binnen het regionale kampioenschap na een wedstrijd met weinig drama. De Kabouterrit beet de kop af van het 2024 VAS Rittensportkampioenschap, maar voor het vervolg is het nu wel even wachten. De volgende wedstrijd is er immers pas met de Halloweenrit op 26 oktober. De Gapersrit (9 november) en de Nachtravenrit (14 december) sluiten vervolgens het kampioenschap af.
  • VAS Marathon – In deze Marathon-wedstrijd was de ervaring aan het woord! De leiding ging in Marathon op de zaterdag naar routiniers Bernard Verstraete en Baptiste Gengoux in de gekende Toyota Corolla GT. In Touring was er het duo Mario Varrewaere en Pablo Cracco, een ander door de wol geverfd duo, dat met de Nissan Sunny aan de leiding ging. En op zondag veranderde in wezen niets. Verstraete-Gengoux bouwden hun voorsprong verder uit op Martens-Pyck. Mooie rit ook voor het Dupont-duo (Mini), die op de derde trede van het eindpodium strandden. Eenzelfde scenario zagen we in Touring, waar Varrewaere en Cracco de Sunny GTI uiteindelijk met ruime voorsprong op de Porsche 924 van Boodts en Borry naar de zege stuurden. Emile Callens en Charlotte Rombaut (Austin Mini) werden derde.
  • VAS Classic – De 6 Uren van Brabant waren op Paasmaandag toe aan een prille tweede editie. Leo en Inge Rackham op de Peugeot 205GTI werden na verrekening van de resultaten en de jokers de winnaars van deze Classic-wedstrijd. Jo en Guy Muylle met de Subaru Impreza, moesten genoegen nemen met de tweede plaats. De derde podiumtrede was er dan voor die andere Subaru Impreza van Jan Eysermans en Wim Poulmans. De tweede Classic van het seizoen is hiermee afgewerkt en Leo en Inge Rackham lijken in het kampioenschap alvast een goede zaak te doen. De concurrentie kan van repliek dienen op 13 april, wanneer de Antwerp Classic zal worden gehouden.
  • VAS Slalom – Een andere traditie op Paasmaandag is de Slalom van Kuurne. In een titanenstrijd zegevierde uiteindelijk regerend VAS kampioen Dirk Smets (Mini) voor runner-up Jos Bronckart (Renault Clio). Benoît Matagne werd derde en zorgde dat er voor de allereerste keer een voertuig van het type “Cross-Kart” op het podium kwam. De Cross-Kart wagens werden dit seizoen voor het eerst toeglaten op de Slalom van Kuurne. Voor de slalommers is de volgende afspraak er al volgend weekend, met de Slalom van Longlier, tellende voor het VASAF kampioenschap. Voor het Vlaamse regionale kampioenschap is het even wachten op de Haspengouw Slalom op 21 april.

foto: rv/pixabay