Formula E Japan: eerste overwinning voor Maximilian Günther

De vijfde wedstrijd van het Formula E seizoen, de E-Prix van Tokio, was voor Maximilian Günther (Maserati MSG Racing). Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd zeventiende.

Tekst: Peggy Taeymans – Foto: © Formula E

Polesitter Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) kon zijn pole in Japan niet in een overwinning omzetten en eindigde tweede achter Maserati-rijder Maximilian Günther. Jake Dennis (Andretti Formula E), António Félix Da Costa (TAG Heuer Porsche Formula E Team) en Da Costa’s teamgenoot Pascal Wehrlein vervolledigen de top vijf. Edoardo Mortara (Mahindra Racing) eindigde de race als vierde, maar werd kort na de finish gediskwalificeerd wegens het overschrijden van het toegestane energieverbruik.

Na de race in Tokio staan Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) en Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) aan de leiding van het Formula E kampioenschap, voor Oliver Rowland (Nissan Formula E Team).

Ronde zes van het Formula E kampioenschap vindt op dertien en veertien april in Misano, Italië plaats.