WRC Kenia: Rovanperä domineert, Neuville rukt op naar twee

De ochtendlus op zaterdag in de Safari Rally Kenia heeft voor heel wat veranderingen gezorgd, behalve dan helemaal vooraan in het klassement. Kalle Rovanperä (Toyota) was minder dominant dat op vrijdag, met zes opeenvolgende snelste tijden, maar leidt ondertussen wel met bijna anderhalve minuut bonus op de dichtste achtervolger en dat is Thierry Neuville (Hyundai). Onze landgenoot kan in Afrika een prima zaak in het WK doen. 

Foto: © Hyundai

KP8 en KP9 liet de Finse wereldkampioen aan Takamoto Katsuta (Toyota) en WK-leider Neuville, maar in de eerste passage van 36-kilometer lange KP Sleeping Warrior kreeg iedereen 25 seconden en meer aangesmeerd. Vooraan leidt Rovanperä nu met bijna anderhalve minuut op Neuville, 2min22 op Katsuta en 2min50 op een goed presterende Adrien Fourmaux (Ford). Elyfn Evans (Toyota) is vijfde op 3min43. Katsuta reed lek in KP10 en Evans reed tot tweemaal toe lek, in KP8 en KP10. Grégoire Munster (Ford) raakte iets, brak de ophanging en gaf voor vandaag op. Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford) zijn achtste.

In WRC2 leidt Gus Greensmith comfortabel, met 2min22 op Oliver Solberg (Skoda) en 4min35 op Kajetan Kajetanowicz (Skoda). Charles Munster (Hyundai) is knap vijfde in WRC2 op amper vier seconden van merkgenoot Nicolas Ciamin.

Deze namiddag staat een identieke lus op het menu, met start van KP11 om 12u24, KP12 om 13u35 en KP13, Sleeping Warrior, om 14u33.