Karting: Dries Van Langendonck wint opener van EK OK-Junior

Dries Van Langendonck heeft dit weekend een schitterende overwinning behaald. Op het circuit van Valencia won de jonge Limburger de openingsmanche van het Europese Kampioenschap OK-Junior CIK-FIA karting. De regerende wereldkampioen verlaat Spanje meteen ook als leider in de tussenstand van het EK.

Foto: © RACB

Door deze overwinning heb ik mijn doelen behaald”, vertelt Van Langendonck. “Op een bepaald moment werd ik ingesloten waardoor ik veel posities verloor. Ik had even de tijd nodig om uit de groep van achtervolgers weg te rijden, maar het lukte me en ik kon het gat naar Niklas Schautier dichtrijden. Het was een heel intens duel, maar ik slaagde erin om hem in te halen. Alles aan mijn kart werkte goed en dat heeft me veel vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

Door als vijfde in de Finale OK te finishen wist ook Thibaut Ramaekers zich in de kijker te rijden. Tijdens de beslissende wedstrijd zette de jongeman uit Chimay een mooie inhaalrace neer… van op de 14de startpositie! “Dit moet één van mijn beste finales ooit zijn geweest! Ik voelde me goed in mijn kart, waardoor ik een hoger tempo dan mijn tegenstanders kon rijden”, deelt Ramaekers mee. “Ik onthoud veel positieve punten uit deze verplaatsing, vooral op het vlak van banden beheren. Natuurlijk zijn er nog werkpunten, zoals mijn kwalificaties waarin ik in de toekomst beter wil in zijn.”

Dankzij deze prestaties zetten beide vertegenwoordigers van het RACB National Team hun ambities voor het kampioenschap kracht bij. De tweede manche staat op het programma van 25 tot 28 april en dat op het circuit van Val d’Argenton in Frankrijk.