Belcar Sprint Mettet: BMW en Renault pakken stevig uit

De Belcar Skylimit Sprint Cup kende zijn openingsweekend op het circuit van Mettet en de algemene zeges waren er voor Raf Beliën en Bart Lievens, beide in een BMW. De volgende afspraak is het Franco Fun Festival op 4 en 5 mei.

Foto’s: © Laura Van der Haegenvdhlaura.be

Met veertig waren ze in Mettet op de startgrid voor de eerste race van de Belcar Sprint Cup en die eerste race had wat de algemene winst betrof, niet zo erg veel om het lijf. Winnaar Raf Beliën had na amper 30 minuten wedstrijd in zijn BMW M240i bijna veertig seconden bonus op de nummer twee, Paul Lievens aan het stuur van een BMW M2 Competition. Tom Van Eenaeme liet weer zien wat hij in zijn mars had, met een derde stek, acht seconden achter Lievens, en dat met een Renault Clio RS. De Oost-Vlaming won uiteraard ook de klasse 5. Ruud Boffin werd in een BMW M4 GT4 vierde, voor de knappe winnaar van de klasse 4, Filip Uyttendaele, ook in een Renault Clio RS.

In Klasse 3 was de zege voor Kenny De Cock (BMW), in Klasse 2 was het ook BMW bovenaan, met Louis Drappier en Nele Van Der Ruhren (VW Golf) deed het in Klasse 1.

Close racing in tweede afspraak

Een heel ander beeld zagen we in de tweede race in Mettet, met een verschil van amper twee tienden van een seconden tussen de winnaar Bart Lievens (BMW M2) en de runner-up, Patrick Beliën (BMW M240i). Ruud Boffin werd in zijn BMW M4 GT4 derde op amper negen tienden van een seconde.

Tom Van Eenaeme werd vierde en winnaar in Klasse 5, meteen een perfect weekend voor de Clio-rijder, terwijl Davy Cooreman zijn Honda CRX naar de zege reed in Klasse 4. Rajko Pagen (Mégane RS) deed het in Klasse 3, Davy Van Goethem (Suzuki) in Klasse 2 en Stella Keutmann (VW Golf) in klasse 1.