MotoGP Portugal: dominante zege voor Jorge Martin

Op het Portugese circuit van Portimao haalde Jorge Martin met de Prima Pramac Ducati deze namiddag een dominante zege. Martin wordt ook de nieuwe leider van het kampioenschap.

foto: © motogp.com

Jorge Martin pakte van bij de start van de race de kop van het veld en liet zich deze eerste plaats niet meer uit handen pakken. Martin reed een zeer doordachte en perfect beheerde race en hield Ennea Bastianini af. De Italiaan pakte voor het officiële Lenovo Ducati team de tweede plaats nadat Maverick Vinales in de slotfase van de wedstrijd met de Aprilia nog naast de baan ging met technische problemen. De derde podiumtrede was voor rookie Pedro Acosta die de GasGas machine voorbij KTM rijders Jack Miller en Brad Binder stuurde, vervolgens Marc Marquez (Gresini Ducati) inhaalde en tenslotte na een lang duel dubbelkampioen Bagnaia (Lenovo Ducati) voorbijging.

In Moto 2 was er een felbevochten racezege voor Aron Canet (Fantic Racing) die Joe Roberts (OnlyFans American Racing Team) en Manuel Gonzalez (QJMOTOR Gresini) afhield. De leider van het eerste uur, Fermin Aldeguer (Beta Tools SpeedUp), werd eerst nog opzij gezet door de eigen teamgenoot Alonso en daarna bedacht met een bestraffing voor bewegen op de startgrid. Alonso zou nog uit de race crashen terwijl hij aan de leiding reed, Aldeguer maakte er een spektakelstuk van door vanuit het middenveld opnieuw op te rukken tot een vierde plaats. Onze landgenoot Barry Baltus had vanop een zestiende startplaats geen gemakkelijke race met de Fieten Olie Racing GP machine, en moest genoegen nemen met een dertiende plaats en de bijhorende punten.

In Moto3 hield Daniel Holgado (Red Bull GASGAS Tech3) een opzittende Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo) af voor de zege, terwijl Ivan Ortola (MT Helmets – MSI) als derde eindigde. In de elektrische MotoE was er een zege voor Mattia Casadei (LCR E-Team) na een spannende race tot op de lijn, waarbij hij zich de betere toonde van Hector Garzo (Dynavolt Intact GP). Rookie Oscar Gutierrez (Axxis-MSI) werd derde en haalde zijn eerste podiumplaats.