Europese Fun Cup Mettet: eerst Milo en dan Mazuin

De opener van het Fun Cup seizoen bracht de 31 deelnemende teams naar Mettet en dat voor twee heats van vier uur. Dat resulteerde in twee verschillende winnaars, met name één uit het kamp van Milo en één in de kleuren van Mazuin.

Op zaterdag ging de overwinning naar de #280 van titelverdedigers Lorenzo Donniacuo en Kevin Caprasse, samen met Simon Tourneur. Ondanks een probleem met de brandstofpomp werd de #424 van M3M met Bollen-Leenders-Bol de Bal tweede, amper zeven seconden achter de winnaars. De #415 van Clubsport Racing met Koen De Wit, Pieter Ooms en de jonge Matisse Lismont werd derde.

Op zondag zorgde de ‘BOP’ met een extra stop van 23 seconden voor de vijf Cup-teams – de teams met een Top Gun -, ervoor dat de #541 uit de categorie Fun won. De zege was voor Matts Breckpott, Lucas Taelman en Louis Mazuin (Mazuin Sport), minder dan een halve seconde voor de #415 Clubsport van De Wit-Ooms-Lismont. De #424 M3M eindigde als derde en beste Cup.

Kampioenschap: 1. 541 Mazuin Sport 95,5; 2. 415 Clubsport Racing 91; 3. 424 M3M 89; 4. 280 Milo by Tourneur 86 punten…