24H Series Mugello: RedAnt Racing wint “992”, algemene zege voor Team GP Elite

Team GP Elite won op het Italiaanse Mugello met een Porsche 911 GT3 R (type 992) de eerste Europese wedstrijd van het seizoen 2024 van de 24H Series. Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk, Daan van Kuijk en Max van Splunteren hadden na twaalf uur met hun oranje bolide een voorsprong van twee ronden op de Herberth Motorsport Porsche van Scott Noble, Ralf Bohn en Jason Hart. Ayrton en Yannick Redant en Kobe de Breucker wonnen met RedAnt Racing overtuigend “992”, de klasse voorbehouden voor de Porsche 911 GT3 Cup (type 992).

(Foto’s: © 24H Series)

De #903 RedAnt Racing Porsche van de broers Redant en Kobe de Breucker begon op zondag met 2 ronden voorsprong op hun teamgenoten Brent Verheyen, Michiel Haverans en Peter Guelinckx in de #904 aan het laatste deel van de 12 Uur van Mugello. Dit afsluitend stuk ging over 5 uur en 30 minuten. De #903 consolideerde de voorsprong perfect en won de “992”-klasse met een zesde plaats algemeen. Ze telden aan de finish drie ronden meer dan de Orchid Racing Team Porsche van negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb, tweevoudig Le Mans-winnaar Romain Dumas, Laurent Misbach, Loic Villiger en Alexandre Mottet.

De #904 was op een drie uur van het einde betrokken bij een incident op het circuit en de reparatie van de schade kostte meerdere ronden. Verheyen-Haverans-Guelinckx werden uiteindelijk achtste in “992” op elf ronden van hun ploegmaats.

Op twee uur van de finish begon het te regenen, wat het niet makkelijk maakte voor de rijders en de teams. Er viel meer en meer water uit de lucht en het laatste half uur werd onder code 60 gereden na een ongeval van een Porsche.

De 12 Uur van Spa-Francorchamps is de volgende wedstrijd op de kalender van de 24H Series en vindt tijdens het weekend van 20 en 21 april plaats. Ook deze race is opgesplitst in twee delen waarbij op zaterdag vijf uur wordt geracet en op zondag zeven uur.

Resultaat