MotoGP Qatar: Baltus begint uitstekend aan 2024

Bagnaia maakte in Qatar kort werk van de tegenstand, maar motorsport minnende Belgen zaten waarschijnlijk op het puntje van hun stoel bij de prestaties van onze landgenoot Barry Baltus, die in Moto2 zijn eerste podium haalde met een tweede plaats na een uitstekende race.

foto: © zelos

David Alonso (CF MOTO Aspar Team) haalde het in Moto3, maar het spektakel barstte pas volop los in de Moto2 race. Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) behield bij de start zijn zesde plaats, pikte daarna één na één de tegenstanders op en vocht tot in de laatste bocht voor de overwinning. De Spanjaard Alonso Lopez smeet met de Speed Up Racing machine alle deuren dicht en Barry Baltus moest genoegen nemen met een tweede plaats. Voor de Belg een schitterende start van het seizoen na een uitstekende beheerde race.

Gaat Bagnaia opnieuw voor de titel?

In MotoGP ging Francesco “Pecco” Bagnaia er na het doven van de lichten vandoor met de fabrieks-Ducati. Brad Binder (KTM) verwees Jorge Martin (Pramac Ducati) naar de derde podiumtrede. Spanning en spektakel was er echter verderop in het peloton, waar Pedro Acosta (GasGas) aanvankelijk indruk maakte in zijn Grand Prix debuut, voordat de talentvolle Spanjaard zijn banden erdoor joeg en wegzakte naar een negende plaats. Marc Marquez (Gresini Ducati) strandde net naast het podium.

Bagnaia, de “metronoom”, vestigt zich zo alweer aan de kop van het kampioenschap van bij de aanvang van het nieuwe seizoen. Maar net als in de Formule 1 is dat seizoen anno 2024 bijzonder lang! Liefst 21 weekends dienen de heren af te werken, uiteraard telkens met Sprintrace en Grand Prix. Het eerste voordeel lijkt naar Bagnaia en Ducati te gaan, maar de weg naar de finale in Valencia, half november, is nog zeer lang. De volgende afspraak is er binnen twee weken in Portugal.