Rallye de Hannut: Jos Verstappen en Renaud Jamoul (Skoda Fabia RS Rally2) zegevieren

Jos Verstappen en Renaud Jamoul hebben in hun Skoda Fabia RS vrij makkelijk de Rallye de Hannut gewonnen, meteen de eerste overwinning van het seizoen voor het Nederlands-Belgische duo. In de opener van het ASAF-kampioenschap bleven ze John Wartique en Arnaud Lardinois voor.

Tekst/Foto: Koen Nuyts

Op de proeven van Cras-Avernas en Ciplet lagen er echter ook kansen voor Porsche-rijders en Kris Princen en Romain Delhez lieten er ieder een scratch optekenen. Op de klassementsproeven van Orp en Wansin hadden de Porsche-rijders meer moeite met het vermogen van de 911. Dat zorgde er mede voor dat Jos Verstappen en John Wartique (VW Polo R5) stelselmatig konden uitlopen. Onder hun twee vochten ze dan ook voor de zege.

Verstappen – die heel lovend was voor zijn navigator – won verdiend. John Wartique en Arnaud Lardinois werden verdienstelijk tweede op 58 seconden. Het duo Princen-Kaspers legde beslag op de derde podiumplaats met 1min45 achterstand. Jimmy D’Hondt (Citroën C3 Rally2) werd vierde en Cedric Hubin (Skoda Fabia Rally2) sloot de de top vijf af. 

De volgende manche van het ASAF kampioenschap is de Rallye Salamandre (23 en 24 maart).