F2 Saoedi-Arabië: Verschoor wint sprintrace, Cordeel valt uit 

Richard Verschoor (Trident)heeft de sprintrace in Saoedi-Arabië gewonnen. De Nederlander nam zijn vierde overwinning in de F2 voor Dennis Hauger (MP Motorsport) en Paul Aron (Hitech Pulse-Eight). Amaury Cordeel (Hitech Pulse-Eight) viel halfweg de wedstrijd uit.  

(tekst: Gilles Debeer / foto: twitter F2)

Na zijn negende tijd in de kwalificatie mocht Richard Verschoor op de eerste rij tijdens de sprintrace starten. De Nederlander moest aan Paul Aron de polepositie laten. In de openingsronde vlogen meteen enkele brokstukken in het rond. Victor Martins (ART Grand Prix) moest zijn wagen langs het circuit parkeren en als gevolg kwam de veiligheidsauto op de baan.  

Na de herstart kon Verschoor de eerste plaats veroveren. De race verliep vlot tot onze landgenoot Amaury Cordeel in bocht twee stilstond. Cordeel maakte een spin en kreeg zijn bolide niet meer aan de praat, wat resulteerde in een opgave. Jammer voor onze landgenoot die dit seizoen nog geen enkele race kon uitrijden. Na de tweede herstart kwam Verschoor niet meer in de problemen. De Nederlander pakte zijn vierde overwinning in zijn F2-carrière. Morgen start de hoofdrace om 14u30 waar Kush Maini op de polepositie mag starten.